0 proizvod(a) - €0,00
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

Euro 2024 Četvrtfinale: Upoznajte posljednjih osam

Od početka s 24 ekipe, sada je ostalo samo osam. UEFA Euro 2024 četvrtfinalisti su potvrđeni, a mi predstavljamo timove koji su još uvijek u konkurenciji za osvajanje Henri Delaunay kupa u Berlinu 14. srpnja.

Engleska

Pobjednici skupine C

  • 1-0 protiv Srbije (Gelsenkirchen, 16. lipnja)
  • 1-1 protiv Danske (Frankfurt, 20. lipnja)
  • 0-0 protiv Slovenije (Köln, 25. lipnja)

Osmofinale

  • 2-1 nakon produžetaka protiv Slovačke (Gelsenkirchen, 30. lipnja)

Četvrtfinale

  • Protiv Švicarske (Düsseldorf, 6. srpnja, 18:00)

Postignuća

  • Najbolji rezultat na Euru: Finalisti (2020)
  • Euro 2020: Finalisti, poraz od Italije 3-2 nakon penala (1-1 nakon produžetaka)

Dosadašnji tijek Engleska nije pokazala svoju najbolju igru u skupini C, ali su ipak završili kao prvi i ostali neporaženi. Iskrice genijalnosti igrača kao što su Jude Bellingham, Harry Kane i Phil Foden bile su vidljive u sve tri utakmice. Bellinghamov škarice su dovele do produžetaka u pobjedi protiv Slovačke, a Kane je postigao pobjednički gol glavom. Međutim, trener Gareth Southgate zna da njegovi najbolji igrači moraju igrati dosljednije ako žele opravdati svoja očekivanja.

Trener: Gareth Southgate Nakon što je vodio Englesku do finala Eura, četvrtfinala Svjetskog prvenstva i polufinala Svjetskog prvenstva, Southgate će očajnički željeti da mu ovaj put bude sretan četvrti. Bivši centarbek Engleske će nastojati izvući najbolje iz velikog talenta kojeg ima na raspolaganju u posljednjih osam.

Ključni igrač: Harry Kane Engleska možda ima mnoštvo napadačkih opcija, ali njihov kapetan i talisman je taj koji pokreće momčad. Kane, najbolji strijelac u povijesti svoje zemlje, već je postigao dva gola na ovom Euru i obično postaje oštriji što turnir dublje ide. Sa smrtonosnim završavanjem, nevjerojatnom vizijom i jakom povezničkom igrom, Kane može predstavljati glavobolju za bilo koju obranu.

Jedan za pratiti: Cole Palmer Napadački vezni igrač bio je najbolji igrač Chelseaja u sezoni 2023/24, pružajući stalnu opskrbu golovima i kreativnošću. Njegova neuznemirena narav i smirenost na lopti zaradili su mu nadimak 'Cold Palmer'; čini se da ga ništa ne može uzdrmati. Ako Southgate pronađe mjesto za njega u prednjem trojcu iza Kanea, mogao bi zasjati u četvrtfinalu.

Jeste li znali? Engleska je osvojila svoju skupinu na oba Eura pod Southgateom – jednako puta koliko su osvojili svoju skupinu u prethodnih osam turnirskih nastupa.

Francuska

Utakmice u skupini D

  • 1-0 protiv Austrije (Düsseldorf, 17. lipnja)
  • 0-0 protiv Nizozemske (Leipzig, 21. lipnja)
  • 1-1 protiv Poljske (Dortmund, 25. lipnja)

Osmofinale

  • 1-0 protiv Belgije (Düsseldorf, 1. srpnja)

Četvrtfinale

  • Protiv Portugala (Hamburg, 5. srpnja, 21:00)

Postignuća

  • Najbolji rezultat na Euru: Pobjednici (1984, 2000)
  • Euro 2020: Osmofinale, poraz od Švicarske 5-4 nakon penala (3-3 nakon produžetaka)

Dosadašnji tijek Francuska nije uspjela osvojiti svoju skupinu prvi put od Eura 2012, nakon borbene pobjede protiv Austrije te remija s Nizozemskom i Poljskom. Ipak, ostali su neporaženi, a Kylian Mbappé je postigao gol iz penala u posljednjoj utakmici skupine D prije nego što su prošli Belgiju u osmofinalu. Didier Deschamps će ciljati na šesti veliki finale sa svojom zemljom; kao igrač je sudjelovao u finalima Svjetskog prvenstva i Eura, a kao trener je vodio momčad u dva finala Svjetskog prvenstva i jednom finalu Eura.

Trener: Didier Deschamps Jedna od najodlikovanijih figura u svjetskom nogometu, Deschamps će željeti osvojiti jedini trofej koji mu je izmakao kao trener. Bio je jako blizu 2016., i to razočaranje bi trebalo pojačati vatru u ovom žestokom natjecatelju. Smirena osoba i odmjeren komunikator, Deschamps izgleda dobro pozicioniran da vodi svoju momčad do slave.

Ključni igrač: Kylian Mbappé Francuska se može pohvaliti bogatstvom napadačkih opcija, ali ovaj pariški igrač je iznad ostalih. Sa samo 25 godina, preostalo mu je malo toga za postići u igri, ali osvajanje Eura je svakako jedan od tih ciljeva. Razorni, moćni, sveprisutni... samo spominjanje Mbappéovog imena izaziva strah kod protivnika. Od preuzimanja kapetanske trake nakon umirovljenja Huga Llorisa, bivši Monacov omladinac je narastao u stature i preuzeo odgovornosti s lakoćom.

Jedan za pratiti: Bradley Barcola Posjeduje opušteni okvir koji skriva varljivu brzinu, 21-godišnji napadač iz Pariza uživao je u proboju sezone. On je direktan trkač, a njegova sposobnost da ide u oba smjera često destabilizira branitelje. U modernoj igri, igrači moraju pokazati inteligenciju u igri i taktičku svestranost, a Barcolina spremnost na pritisak i obranu na prednjoj nozi je vrlo cijenjena od strane njegovih trenera za klub i reprezentaciju.

Jeste li znali? Antoine Griezmann drži rekord za najviše uzastopnih nastupa u povijesti međunarodnog nogometa, nakon što je nastupio u 84 utakmice između kolovoza 2017. i studenog 2023.

Njemačka

Pobjednici skupine A

  • 5-1 protiv Škotske (Munich, 14. lipnja)
  • 2-0 protiv Mađarske (Stuttgart, 19. lipnja)
  • 1-1 protiv Švicarske (Frankfurt, 23. lipnja)

Osmofinale

  • 2-0 protiv Danske (Dortmund, 29. lipnja)

Četvrtfinale

  • Protiv Španjolske (Stuttgart, 5. srpnja, 18:00)

Postignuća

  • Najbolji rezultat na Euru: Pobjednici 1972, 1980 (oba kao Zapadna Njemačka), 1996
  • Euro 2020: Osmofinale, poraz od Engleske 2-0

Dosadašnji tijek Domaćini su započeli u stilu, oduševivši publiku u Münchenu sjajnom pobjedom 5-1 protiv Škotske za početak turnira. Nakon toga je uslijedila teška pobjeda protiv Mađarske u Stuttgartu, a iako su pali iza Švicarske u svojoj posljednjoj utakmici skupine A u Frankfurtu, gol Niclasa Füllkruga u sudačkoj nadoknadi osigurao je da momčad Juliana Nagelsmanna završi na vrhu svoje skupine i ostane neporažena prije eliminacija, gdje su relativno lagano pobijedili Dansku. Napadač Jamal Musiala posebno je impresionirao, postigavši tri gola u svoja četiri nastupa.

Trener: Julian Nagelsmann Nagelsmann je bio na svojevrsnom roller-coaster vožnji otkako je naslijedio Hansija Flicka u rujnu 2023., ali jaka kampanja na Euru do sada je ulila optimizam i vjeru

Verwante Tags

Njemačka Nogometni Dresovi Španjolska Euro 2024 Engleska Francuska

Nieuws gerelateerde Producten

Nogometni Dresovi Španjolska UEFA Euro 2024 Gostujući Dres Muški
Nogometni Dresovi Španjolska UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški
Nogometni Dresovi Njemačka UEFA Euro 2024 Gostujući Dres Muški
Nogometni Dresovi Njemačka UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški