0 proizvod(a) - €0,00
Top Ads
HurryUP!!!
  • OVER €33

    10%OFF

  • OVER €66

    13%OFF

  • OVER €99

    16%OFF

Free Shipping ANY ORDER
SAVE UP TO 80%OFF

EURO 2024 Alipay+ Natjecanje za Najboljeg Strijelca: Kane, Gakpo, Mikautadze, Musiala, Olmo, Schranz

Uvod

Kako se približavamo završnici EURO 2024, natjecanje za najboljeg strijelca postaje sve intenzivnije. Trenutno, Harry Kane se pridružio Dani Olmu, Codyju Gakpu, Jamalu Musiali, Georgesu Mikautadzeu i Ivanu Schranzu na vrhu UEFA EURO 2024 Alipay+ ljestvice najboljih strijelaca. Svaki od ovih igrača ima po tri gola, no njihove momčadi su imale različite uspjehe u turniru.

Dani Olmo - Španjolska

Dani Olmo, ključni igrač španjolske reprezentacije, nije postigao gol tijekom grupne faze. Međutim, u nokaut fazi, Olmo je briljirao, postigavši golove u svakoj utakmici. Njegov prvi gol došao je u pobjedi od 4-1 protiv Gruzije u osmini finala. U četvrtfinalu, Olmo je postigao pobjednički gol protiv domaćina Njemačke u pobjedi 2-1, a zatim je zabio još jedan gol u polufinalnoj pobjedi protiv Francuske. Olmova sposobnost da postigne golove u ključnim trenucima čini ga jednim od najopasnijih napadača na turniru.

Cody Gakpo - Nizozemska

Cody Gakpo, zvijezda nizozemske reprezentacije, također je postigao tri gola na turniru. Njegov prvi gol došao je u pobjedi Nizozemske protiv Poljske u prvoj utakmici grupne faze. Gakpo je zatim postigao gol u tijesnom porazu od Austrije u trećoj utakmici grupne faze. Njegov treći gol bio je ključan, kada je snažnim udarcem otvorio rezultat protiv Rumunjske u osmini finala. Iako je Nizozemska kasnije ispala, Gakpo je ostavio snažan dojam svojim nastupima.

Georges Mikautadze - Gruzija

Georges Mikautadze iz Gruzije također je postigao tri gola na turniru. Mikautadze je bio ključan za svoju reprezentaciju, postigavši gol iz kaznenog udarca protiv Portugala i Češke. Njegov prvi gol na turniru došao je u porazu 3-1 protiv Turske, što je bio prvi ikad gol Gruzije na EURO turniru. Nažalost, Gruzija je eliminirana u osmini finala od strane Španjolske, ali Mikautadze je ostao svijetla točka svoje momčadi.

Jamal Musiala - Njemačka

Njemački veznjak Jamal Musiala postigao je tri gola na turniru, sve u ključnim trenucima. Musiala je započeo turnir postigavši gol u uvjerljivoj pobjedi 5-1 protiv Škotske na otvaranju turnira. Njegov drugi gol došao je u pobjedi 2-0 protiv Mađarske u drugoj utakmici grupne faze. Musiala je dodao svoj treći gol turnira u osmini finala, kada je Njemačku doveo u vodstvo 2-0 protiv Danske. Iako je Njemačka kasnije eliminirana od Španjolske u četvrtfinalu, Musiala je pokazao svoju klasu na najvećoj pozornici.

Ivan Schranz - Slovačka

Slovački napadač Ivan Schranz postigao je tri gola u grupnoj fazi i osmini finala. Schranz je zabio golove protiv Belgije i Ukrajine u grupnoj fazi, a svoj treći gol postigao je u porazu od Engleske u osmini finala. Schranz je bio ključni igrač za Slovačku, ali nažalost, njegova momčad nije uspjela proći dalje.

Harry Kane - Engleska

Harry Kane, kapetan engleske reprezentacije, također se nalazi na vrhu ljestvice strijelaca s tri gola. Kane je postigao golove u ključnim trenucima za svoju momčad, uključujući i penal protiv Nizozemske u polufinalu. Njegova sposobnost da se pojavi u pravom trenutku i postigne golove čini ga jednim od najboljih napadača na turniru.

Povijest najboljih strijelaca EURO-a

Gledajući unatrag, povijest najboljih strijelaca na EURO turnirima pokazuje kako su mnogi vrhunski igrači ostavili svoj trag. Cristiano Ronaldo i Patrik Schick podijelili su naslov najboljeg strijelca na EURO 2020 sa pet golova svaki. Antoine Griezmann postigao je šest golova na EURO 2016, dok je Fernando Torres bio najbolji strijelac na EURO 2012 s tri gola.

Neki od najvećih imena u povijesti nogometa također su se našli na ovoj listi, uključujući Davida Villu, Milana Baroša, Patricka Kluiverta i Marco van Bastena. Svaki od ovih igrača pokazao je izvanredne vještine i sposobnost da postigne golove na najvećoj pozornici.

Statistika i analiza

Prvih 38 golova na EURO 2024 postigli su različiti igrači, čime je srušen rekord turnira od 25 postavljen na EURO 2016. Ova statistika pokazuje koliko je ovaj turnir bio nepredvidljiv i koliko su različiti igrači dali svoj doprinos svojim momčadima.

Na ljestvici najboljih strijelaca, uz Kanea, Gakpa, Mikautadzea, Musialu, Olma i Schranza, nalazi se i nekoliko igrača s po dva gola, uključujući Judea Bellinghama (Engleska), Meriha Demirala (Turska), Breela Emboloa (Švicarska), Niclasa Füllkruga (Njemačka), Kaia Havertza (Njemačka), Donyella Malena (Nizozemska), Răzvana Marina (Rumunjska), Fabiána Ruiza (Španjolska) i Floriana Wirtza (Njemačka). Ovi igrači također su imali značajan utjecaj na turnir, ali nisu uspjeli dosegnuti vrh ljestvice.

Zaključak

Kako se EURO 2024 bliži svom vrhuncu, natjecanje za najboljeg strijelca ostaje otvoreno. Hoće li Harry Kane zadržati svoju prednost ili će neki od ostalih igrača preuzeti vodstvo? Bez obzira na ishod, ovi igrači već su ostavili neizbrisiv trag na turniru, a njihovi golovi će se dugo pamtiti.

Ključne riječi:

  1. EURO 2024
  2. Najbolji strijelci
  3. Harry Kane
  4. Dani Olmo
  5. Cody Gakpo

Verwante Tags

EURO 2024 Kane Gakpo Mikautadze Musiala Olmo Schranz

Nieuws gerelateerde Producten

Harry Kane #9 Nogometni Dresovi Engleska UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški
Jamal Musiala #10 Nogometni Dresovi Njemačka UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški
Cody Gakpo #8 Nogometni Dresovi Nizozemska UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški
Olmo #10 Nogometni Dresovi Španjolska UEFA Euro 2024 Domaći Dres Muški